От Продължаваме промяната събират подписи да се проведе извънредно парламентарно

...
От Продължаваме промяната събират подписи да се проведе извънредно парламентарно
Коментари Харесай

ПП се разбърза с гласуването на правителство и без връчен мандат

От " Продължаваме промяната " събират подписи да се организира изключително парламентарно съвещание в понеделник. Причината и претекст - гласоподаване на новото държавно управление.

Това разгласи депутатът от " Продължаваме промяната " и спряганият за нов външен министър Даниел Лорер пред публицисти в Народното събрание.

Подписите почнали да се събират от Политическа партия. На въпрос по кое време ще бъде обаче връчен мандата от страна на президента Румен Радев, това трябвало да се разяснява от Кирил Петков и Асен Василев.

Почти са конкретизирани и министерските постове, стана ясно от думите на Лорер.
 Часове до автограф, съставът на Министерски съвет – на следващия ден
Часове до автограф, съставът на Министерски съвет – на следващия ден

Петков се надява, че медиите ще видят една обща фотография дружно

Припомняме, че сега се състои Националния съвет на Българска социалистическа партия, на който би трябвало да се утвърди от партията постигнатото съглашение и да се даде мандат на водача в оставка Корнелия Нинова да подпише за коалиция.

Миналата седмица, на 3 декември, беше и първото съвещание на Народното събрание, а консултациите за сформиране на държавно управление се състояха при започване на тази седмица при президента.

Разговорите сред четирите политически партии - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, текат обаче от първите дни след провеждането на третите подред парламентарни избори тази година. Форматът беше в 18 работни групи по браншове и се излъчваха онлайн.

Междувременно изтеката най-малко няколко листата с възможен състав на държавното управление, което се приготвя, макар че всички водачи на политическите партии в хор отричаха да се водят диалози за имена и че това ще се прецизира едвам след привършване на диалозите и финално утвърждение на самото съглашение.

Този уикенд Кирил Петков и Асен Василев потвърдиха с изключение на личните си номинации и част от своите оферти, измежду които Бойко Рашков и Николай Денков, а през вчерашния ден актуалният длъжностен министър председател Стефан Янев съобщи, че би се съгласил да бъде боен министър.

От страна на Демократична България също се получиха позитивни, въпреки и уклончиви отговори за министерства и персони. Най-лаконични и тайнствени остават по традиция от " ИТН ".

Единствено от Българска социалистическа партия до този миг не са удостоверили нито едно име.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР