От Продължаваме промяната“ /ПП/ се надяваме да няма следващ главен

...
От Продължаваме промяната“ /ПП/ се надяваме да няма следващ главен
Коментари Харесай

Кирил Петков: От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор

„ От „ Продължаваме промяната “ /ПП/ се надяваме да няма идващ основен прокурор. Промяната в Конституцията да докара до резултат, че няма такава служба, с цел да се освободи България от подмолните зависимости и да се стигне до естествена институционална правова страна ”.

Това съобщи пред „ NOVA “ Кирил Петков във връзка  от поста му на основен прокурор. 

„ Не би трябвало да се усещаме щастливи единствено от вчерашния резултат. Това беше една добра стъпка, само че ние би трябвало да продължим с тези институционални промени, с цел да може все по-малко да зависи кой е мощният на деня “ , съобщи Петков. 

Той напомни, че Гешев е изразил неодобрение против признатия от Народното събрание механизъм за надзор над основния прокурор , защото това го е сложило в една институционална рамка, което е засегнало персоналния му интерес и той е почнал да работи по напълно друг метод. 

Кирил Петков добави, че до края на седмицата президентът Румен Радев би трябвало да даде указа , с който Гешев да бъде публично освободен. В противоположен случай би означавало, че той се пробва да излезе от действителните си пълномощия

, където ще бъде изслушан от Европарламента по делото „ Барселонагейт ” и фотосите на някогашния министър председател Бойко Борисов с чекмеджетата със златни кюлчета

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР