От Продължаваме Промяната (ПП) поискаха информация от службите защо български

...
От Продължаваме Промяната (ПП) поискаха информация от службите защо български
Коментари Харесай

Продължаваме промяната пита службите защо български депутат е с черен печат

От " Продължаваме Промяната " (ПП) желаеха информация от службите за какво български народен представител е с черен щемпел и има ли опасности за националната сигурност. Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков (ПП) от трибуната на Народното събрание (НС).

Ако в Народното събрание има хора, които прокарват ползи на непозната страна, то считаме, че това е същинска опасност за България, съобщи депутатът от " Продължаваме Промяната ".

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, водачът на партия " Възраждане " и депутат Костадин Костадинов разгласи, че Украйна му е поставила черен щемпел и му е забранила да влиза в страната в идващите 10 години.

Костурков означи, че с особена паника наблюдават новините в последните дни за протичащото се в Украйна.

" С още по-голяма паника разбрахме новината, че български народен представител е бил арестуван, екстрадиран и с черен щемпел в паспорта си за 10 години. Не ни е известно в историята на Народно събрание да е имало различен подобен случай, в който депутат да получи черен щемпел, т.е. възбрана за престояване в свободна и демократична страна ", сподели Костурков.

От " Продължаваме Промяната " биха желали да се обясни с каква информация разполагат българските служби по отношение на този депутат и на база на какви подозрения службите от Украйна са стигнали до това извънредно решение.

" Има ли опасности за националната сигурност, в случай че български народен представител с имунитет и достъп до секретна информация е обект на сходни враждебни дейности от друга страна? Какво вършат ДАНС, Държавна организация " Разузнаване ", военното разузнаване и Министерство на вътрешните работи и дали информацията, с която разполагат, е по-всеобхватна от изнесената в общественото пространство? ", питат още от политическата мощ.

Ще зададем тези въпроси и бихме призовали ръководителите на тези служби да осведомят Народно събрание в най-спешен порядък, сподели Росен Костурков.

България не е във война, само че водените в непосредствена непосредственост до нашите граници военни дейности ни карат да имаме вяра, че българските жители заслужават всички отговори за рисковете към националната сигурност, добави депутатът от Политическа партия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР