От присъдата не са доволни нито прокуратурата, нито роднините на

...
От присъдата не са доволни нито прокуратурата, нито роднините на
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Милен Цветков тръгва на втора инстанция

От присъдата не са удовлетворени нито прокуратурата, нито роднините на журналиста, нито Николов. През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов. Тогава магистратите лишиха младежа от опцията да ръководи транспортно средство за 10 години. Той бе наказан да заплати разноските по делото и следствието.

Според магистратите Николов е направил закононарушението по несъобразителност и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат първичният арест на младежа и престоят му под домакински арест.

Прокуратурата изиска 15 години затвор за младежа, като посочи младата възраст, чистото правосъдно минало и опитите му да помогне на потърпевшите като смекчаващи виновността, само че настоя, че действието е осъществено съзнателно.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста желаят по-тежки санкции за Николов. Той от своя страна желае да бъде оневинен или различно - да бъде понижено наказването му.

Катастрофата, при която почина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 година Експертиза сподели, че при случая журналистът е получил скъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза откри 232 нанограма амфетамин на милилитър. Експерти обявиха, че Николов е карал с превишена скорост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР