От пресцентъра на СДС изпратиха писмо до медиите, в което

...
От пресцентъра на СДС изпратиха писмо до медиите, в което
Коментари Харесай

СДС: Каква е принципната позиция на Европа спрямо политиката на Русия?

От пресцентъра на Съюз на демократичните сили изпратиха писмо до медиите, в което показват паниките си по отношение на възобновяване на участието на Русия в ПАСЕ и отдръпването на Украйна от организацията заради тази причина.

Публикуваме позицията на Съюз на демократичните сили без редакторска интервенция:

Съюзът на демократичните сили е угрижен от позицията на представителите на разнообразни европейски страни в ПАСЕ, които лековерно гласоподаваха за възобновяване на участието на Русия в организацията. Това докара до напускането на Украйна, която се оказа два пъти осъдена поради Русия - през 2014 година, когато загуби Крим и в този момент, когато напусна ПАСЕ, в символ на митинг.

Тези събития слагат Стария континент пред съществени въпроси: Каква е кардиналната позиция на Европа по отношение на политиката на Русия и има ли смяна в тази посока? С какво Русия убеди Европа, че се е трансформирала и би трябвало да възвърне участието си в ПАСЕ? Вярно е, че след извършени избори проруските партии ускориха позициите си в доста европейски страни, само че за какво систематичните партии като ЕНП, ПАСЕ, АЛДЕ, Зелените, позволяват да се случи реабилитирането на Русия? Защо Европа се солидаризира с агресора, а не с пострадалия? Означава ли това гласоподаване, че болшинството от представителите на националните парламенти са проруски настроени?

Тези значими въпроси стоят пред Европа и най-много пред страните и партиите с безапелационна евроатлантическа ориентировка. Това, което се случи в ПАСЕ, е алена лампа за общността и не трябва да бъде подминавано с лека ръка. Русия и руснаците имат своето място и принос за развиването на Европа както в ценностно, по този начин и в духовно отношение. Но държавната политика и имперските ползи на съветските ръководещи в исторически и актуален аспект би трябвало да бъдат посрещани с нужното внимание и подготвеност за отпор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР