От пресцентъра на МВР разпространиха снимки на парите, които са

...
От пресцентъра на МВР разпространиха снимки на парите, които са
Коментари Харесай

Ето какво намериха спецченгетата в колата на обвинената в корупция шефка в район "Подуяне"

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха фотоси на парите, които са били открити през вчерашния ден в автомобила на шефа на дирекция от Столична Община, регион „ Подуяне “. Както БЛИЦ към този момент заяви, през вчерашния ден въпросният началник, който по информация на медията ни е основният юрист на региона Лилия Геринска, е задържан в столичния квартал " Овча купел " с рушвет в размер на 10 000 лв..

Подробности по случая оповестиха през днешния ден ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Ръководният чиновник е началник-отдел от Столична Община, открита е за приемане на рушвет „ с цел да наруши свои служебни отговорности. Поръчката се развива в период от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена през вчерашния ден, е 10 000 лв., като обвинената е получила 5000 лв. за същата социална поръчка. Сумата е предадена от представител на сдружение, спечелило публичната поръчка.



Срещу арестуваната ще бъде повдигнато обвиняване. Наказанието, което е планувано в Наказателен кодекс, е до 8 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 лв. “, добави Русинова и посочи, че по делото са налице доказателства и за други публични поръчки, за които длъжностното лице е получавало парични суми, само че поради късия интервал от време, анализът и повдигането на тези обвинявания предстоят идните дни.



В процеса на работа по случая са открити контакти на служителката с представители на сдруженията, които са печелили публичните поръчки, като връзката посред им е била много дейна. Служителката ще бъде арестувана за период от 72 часа, следва внасяне на делото в съда, сподели ръководителят на СГП Зорница Русинова.

Прокурор Русинова разкри с какви способи хванатата с рушвет шефка на " Подуяне " е мамила с публичните поръчки!



Сигналът за корупционни дейности бе получен в ГДБОП през октомври предходната година. Образувано бе досъдебно произвеждане против управителен чиновник – шеф отдел на Столичната Община, разясни гл. комисар Ивайло Спиридонов. По думите му служителката е арестувана с пари от получен рушвет. До този миг беше работено оперативно и когато имахме събрани доказателства, ни беше предоставена инспекция. С осъществената интервенция развалихме взаимно преференциална за двете страни договорка, като участниците не са били наясно, че договорката се следи. Въпросната служителка работи в Община „ Подуяне “, а договорката се реализира в кв. " Овча купел ". По случая беше употребен целият набор от опциите на СРС-та, посочи шефът на ГДБОП.



Той добави, че занапред следва работа по обстоятелствата, открити посредством тях, само че са налице нужните данни и доказателства за формиране на досъдебното произвеждане. Заради бързия процес на случая през вчерашния ден, организирахме бърза акция за задържане на двамата – служителката и предалия подкупа, който в следствие свидетелства, съобщи Ивайло Спиридонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР