От пресцентъра на Министерството на финансите изпратиха съобщение до медиите,

...
От пресцентъра на Министерството на финансите изпратиха съобщение до медиите,
Коментари Харесай

От МФ отговориха на УНСС

От пресцентъра на Министерството на финансите изпратиха известие до медиите, в което разясняват отвореното писмо на УНСС.

Припомняме, по рано през днешния ден от университета обявиха, че са пред банкрут, като повода за това е дадено, само че неполучено финансиране на строителството на нов образователен корпус. Публикуваме известието на министерството на финансите без редакторска интервенция:

" Във връзка с публикувано по-рано през днешния ден отворено писмо на управлението на УНСС за обезпечаването на средства за нов образователен корпус Министерството на финансите показва следната позиция:

Министерството на финансите удостоверява към този момент поетия ангажимент за обезпечаване на средства от държавния бюджет в размер до 7,5 млн. лева, само че едвам след асимилиране на ресурса по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и до размера на плана според главния контракт.

Към сегашния миг плануваните в плана средства в размер на 4,5 млн. лева по Оперативна програма “Регионално развитие” не са усвоени и считаме, че средства от държавния бюджет следва да бъдат предоставени след цялостното асимилиране на безвъзмездната финансова помощ.

Също по този начин Министерството на финансите не може да поддържа направеното искане за спомагателни средства, които са вследствие от подписано в допълнение съглашение към главния контракт за 1,2 млн. лева с фирмата-изпълнител „ Гранични войски 2016 “ ДЗЗД поради открит топлопровод под строителния имот след привършване на процедурата, както и за 1,5 млн. лева за обзавеждане и съоръжение на образователните пространства.

Предвижда се възлагане на финансова ревизия от министъра на финансите по извършената от УНСС процедура по Закон за обществените поръчки ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР