От пресцентъра на ГЕРБ опровергаха твърденията на БСП за липсата

...
От пресцентъра на ГЕРБ опровергаха твърденията на БСП за липсата
Коментари Харесай

ГЕРБ: БСП лъже за акцизната система, препоръчаното от ДАНС е изпълнено

От пресцентъра на ГЕРБ опровергаха изказванията на Българска социалистическа партия за неналичието на реакция във връзка с дискредитираната акцизна система БАЦИС. От ръководещата партия изпратиха до медиите и преписката, входирана от основния прокурор в Народното събрание, която съдържа подхванатите ограничения през 2016 година и идващите години от Агенция " Митници " и Министерството на финансите.

„ Некоректно е от страна на Българска социалистическа партия да се твърди, че няма подхванати ограничения. Видно е, че отчетът е от 2016 година и незабавно след него Агенция " Митници " подхваща ограничения за осъществяване на предоставените рекомендации. Некоректно е да се твърди, че от 2016 година нищо не е подхванато. Напротив, всички предложени от ДАНС ограничения са изпълнени ", пишат от пресцентъра на ГЕРБ.

Реакцията е съответно във връзка на изказване на народния представител от „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов на конференция в централата на партията.

„ Данните на ДАНС и прокуратурата за БАЦИС не кореспондират с казаното от Министерство на финансите и тази тематика ще бъде дискутирана на следващия ден на изключително съвещание на вътрешната комисия и Комисията по бюджет и финанси, съобщи Иванов. - Изводите, които ДАНС прави в своята информация, са - има механически благоприятни условия за манипулиране или неоторизирано влизане в компютърната система, употребена за надзор и мониторинг в Агенция „ Митници ". Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов на конференция в централата на партията.

Той добави, че ДАНС отбелязва още, че при работа с тестваната компютърна система не са спазени общоприети „ положителни практики " за мрежова осведомителна сигурност. „ Съществуват условия за основаване на опасност за финансовата и икономическа сигурност на страната, заради съществуване на опция за манипулиране на количеството артикули, подлежащи на акцизно облагане. Налице са признаци, че чиновници на Агенция „ Митници " са изменили наличието на анализиращата компютърна система, за прикриване на спомагателни уязвимости в нея ", установи още ДАНС.

„ В отчета на прокуратурата, обаче има отвод за формиране на досъдебно произвеждане с претекста, че операционната система и програмата БАЦИС са авансово пробити и не може да се откри кой, по кое време и за какво е влизал в нея ", разгласи националният представител. Той разкри, че това означава- всеки, който има ключова дума, може да влезе и да манипулира системата. „ Ние желаеме още на следващия ден да бъде разкрит и протоколът от съвещанието на комисията за надзор върху приходните организации, където има данни и информация, че основният прокурор е изнесъл доста съществени данни за контрабанда ", безапелационен бе Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР