От прессекретариата на държавния глава Румен Радев разпространиха позиция, в

...
От прессекретариата на държавния глава Румен Радев разпространиха позиция, в
Коментари Харесай

Президенството: Прокуратурата да разследва търговия с влияние, не да прави показни акции

От прессекретариата на президента Румен Радев разпространиха позиция, в която показват, че президентът издава декрет за назначение на дипломатически представители на страната в чужбина по предложение на държавното управление и в сходство с Конституцията и Закона за дипломатическата работа.
Повод за реакцията са оповестените от прокуратурата нови материали, от които излиза наяве, че е имало преписка сред предприемача Пламен Бобоков и секретаря по правни въпроси за президента Пламен Узунов, в което те са обсъждали лица, които да бъдат назначени за посланици. В чатовете става въпрос съответно за Алжир и Нигерия.
Ето цялостния текст на известието:
В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът осведоми, че президентът издава декрет за назначение на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в сходство с Конституцията и Закона за дипломатическата работа.
Държавният глава чака действителни дейности от страна на прокуратурата за следствие на търговия с въздействие, а не показни акции, с които се подменя публичният интерес. Случаите на колосални злоупотреби с обществени средства, публични поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, към момента чакат да попаднат в полезрението на прокуратурата.
Вижте още:
Румен Радев: Прокуратурата се обрисува от ден на ден като политически състезател
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР