От преките предавания за 24 май от всички градове на

...
От преките предавания за 24 май от всички градове на
Коментари Харесай

Осман Октай: Борисов се готви за монах

От директните излъчвания за 24 май от всички градове на страната усетихме голямата сила, която носи младото ни потомство. На площадите видяхме всички от децата в градините до гимназистите и техните родители, сложени през последните години в извънредно комплицирана обществена среда. Факт е, че просветителната система е нереформирана, а от това страдат всички. Това сподели пред Фрог нюз някогашният зам.-председател на Движение за права и свободи Осман Октай.

"Вълнението беше в това, че всички усетихме тази сила. Това ни вдъхна вяра за бъдещите генерации. В тази обстановка се допуска, че всички държавните мъже ще бъдат виновни за това наше бъдеще. Бях доста сюрпризиран, че министър председателят Бойко Борисов, който другояче прекомерно артистично претърпява всяка покруса на жителите от другите пластове, избяга от България и не усети тази сила. Изключително съм отчаян от обстоятелството, че медиите главно отразяваха визитата на Борисов в Рим-как целува кръстове, целува митрополита, кръсти се. Използва бягството си, с цел да популяризира аудиенцията при папата. Сигурно отива при него, с цел да го погалят по главата за четвърти път. Общественото внимание трябваше да се насочи към голямата страст и сила, която се „ изсипа “ от стотиците хиляди хора по площадите. Очаквах ангажираните държавници да са измежду нашите деца. Липсата им сподели действителното отношение, което имат към българския народ.

Спомнете си, че Борисов избяга и от празника Гергьовден. Вместо да почете армията, министър-председателят избра да отиде на Атон. Явно бяга, не желае да се появява измежду жителите и да покаже отношението си. Два дни го гледахме и там по какъв начин се кръсти и какъв брой е религиозен. И в този момент, като го виждам в Рим, си мисля, че този човек несъмнено се готви на следващия ден да се изтегли от властта и да стане духовник. Явно е станал доста религиозен. Спомнете си, че прекомерно доста говореше по време на трите си ръководства, че някой ще го арестува, ще го убие, някой по какъв начин го е поръчал да го стреля, по какъв начин сърби ще го екзекутират.

След бягствата на Бойко Борисов от двете огромни събития-Гергьовден и 24 май, стартирам да си мисля, че той се опасява да не бъде освиркан, замерян с яйца или с домати, както се случва в последно време с негови министри и зам.-министри в страната.

Всяка година при папата, от почитание към Св. св. Кирил и Методий, постоянно е имало посещаване на равнище министър на образованието или на културата. Нищо повече. Разбирам, в случай че Борисов, в символ на респект към българското начало на славянската книжовност, на поклонението на гроба на св. Кирил в Рим беше поканил всички министър председатели на страните, в които има славянска книжовност. Тогава щяхме да приемем, че и това е значимо за бъдещето на нашите деца.

Самото му неявяване от най-големия нравствен празник, е бягство от ангажираност и отговорност. Бягството му от парада на войската също е бягство от вдишване на отговорност. Това значи, че тези събития не са му приоритет. Важни за него са строителството и грабежите от разнообразни строителни планове в България. Нищо друго ", разяснява Октай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР