От представянето си на пазара досега Bentley Bentayga успя да

...
От представянето си на пазара досега Bentley Bentayga успя да
Коментари Харесай

Bentley Bentayga погълна и V8

От представянето си на пазара до момента Bentley Bentayga съумя да си извоюва място в света на първокласните SUV-ове, доказвайки че не се завладява, когато става дума за тиня и други трудности, без значение от скъпите си облекла.

Всъщност Bentley също са удовлетворени от него и взеха решение да го наградят с нов мотор: последващо потомство 4.0-литров бензинов V8 с два турбокомпресора. Към него са дали и нови двойни накрайници за изпускателната система, както и опция клиентите да го поръчват с карбоново-керамични спирачни дискове. Новият 4.0-литров мотор с 32 клапана и V-образна настройка е с туин-скрол турбокомпресори и развива 550 кс и 770 Нм въртящ миг. Максималната скорост е 290 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4.5 секунди.

Освен мощна, Bentayga V8 версията е и икономична: разходът съгласно производителя е 11.4 л/100 км и с един контейнер изминава 746 км. Причина за положителния разход е технологията, която деактивира 4 от 8-те цилиндъра, когато е допустимо - смяна, която се случва за 20 милисекунди, и водачът даже не схваща за нея. Освен това разполага със Stop-Start система, която също способства с каквото може за икономичността. Колкото до спирачките, които се оферират като екстра - това са най-големите, слагани в миналото на Bentley, и в действителност най-големите предни, предлагани за сериен автомобил. Предните дискове са с диаметър 440 мм, а задните - 370 мм. Апаратите са 10-буталин начело и дружно обезпечават оптимален спирачен въртящ миг от 6000 Нм.

 Bentley Bentayga погълна и V8 @@@

Bentayga V8 се предлага с Bentley Dynamic Ride - първата електрическа active roll control технология, която в завой противодейства на страничните сили при търкаляне на колелата и по този начин обезпечава оптимален контакт за гумите. Това стабилизира купето и основава чувство за отлично държание при всевъзможни терени. Освен тази система несъмнено, Bentayga разчита ESC, Traction Control в разнообразни режими, Hill Descent Control и новата система Electric Power-Assisted Steering, която дава още по-добра противоположна връзка за водача и трансформира усилието според от това от какво има потребност. Освен това ръководещият избира от 8 режима на каране и по този начин самичък взема решение по какъв начин неговата Bentayga да прекоси трудността, пред което се е изправила. Окачването е въздушно и също е с няколко настройки - Високо 2, Високо 1, Нормално и Ниско.

Но всичко това са единствено част от опциите на Bentayga. В града SUV-ът е също толкоз съответен, колкото и отвън него, с помощта на системите си за сигурност и асистиращите функционалности за лидера. Да не приказваме за нощното виждане и за аудио системата - Naim for Bentley Premium Audio, която е най-мощната в сегмента със своите 1950 вата от 18 колони.

Bentayga V8 delivers a dynamic driving experience across all types of landscape: exhilarating on the open road and perfectly at home in the city. Discover: https://t.co/Q8hIG0TveL pic.twitter.com/1WuDTn1HHx
— Bentley Motors (@BentleyMotors) January 13, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР