От предприемачи за предприемачи, Eleven 2.0 включва само частни инвеститори

...
От предприемачи за предприемачи, Eleven 2.0 включва само частни инвеститори
Коментари Харесай

Eleven стартира нов частен фонд с 6 млн. евро рисков капитал

От бизнесмени за бизнесмени, Eleven 2.0 включва единствено частни вложители

Българският фонд за рисков капитал Eleven разгласи, че ще влага нови 6 млн. евро в софтуерни стартъп компании от България и Югоизточна Европа. Капиталът на новия фонд за дялово вложение е напълно частен и идва от сполучливи бизнесмени от България и района.

Eleven 2.0

Под надпис “Founders Fund ” (от бизнесмени за предприемачи), новият фонд на Eleven е формиран напълно от частни вложители – сполучливи бизнесмени и експерти с дълготраен опит в бизнеса.

“Ограничените във времето стартъп стратегии, които се пробват да слагат започващите бизнесмени в рамки, към този момент не са ефикасни. С Eleven 2.0 стъпваме върху всичко научено до момента и построяваме подкрепяща инфраструктура от познание, капитал, международни партньорства и сплотена общественост. На база самостоятелните потребности, които всяка компания има, тази инфраструктура активизира нужните запаси в верния за нейното развиване миг ”, разяснява Даниел Томов, сътрудник в Eleven.

Първоначалната инвестиция ще бъде в размер на 100 000 евро в подмяна на 10-12 % дял в компанията. В взаимозависимост от развиването и потребностите им фондът може да вложи в допълнение до 200 000 евро.

Фондът няма да оперира на база на прозорци за кандидатстване, вместо това екипът е отворен да преглежда стартъпи през цялата година.

“Участието в Eleven 2.0 на над 30 частни вложители със сериозен опит в разнообразни промишлености, е огромно преимущество за нас и невероятна добавена стойност за фирмите, в които ще влагаме. Знанието, опитът и контактите, с които нашите вложители могат да поддържат новата вълна бизнесмени, са скъпи ”, споделя Васил Терзиев, сътрудник в Eleven.

Технологични компании от България и района могат да изпращат информация за своите започващи планове посредством форма налична от уеб страницата на Eleven (http://www.11.me/).

“Търсим смелите бизнесмени, които вземат решение значими провокации посредством помощта на технологиите. Искаме да забележим екипи, които имат първичен напредък и към този момент са положили старания върху концепцията, в която имат вяра ”, показва Ивайло Симов, сътрудник в Eleven.

Eleven до момента  

В рамките на 3 години Eleven влага 12 милиона евро от първия си фонд, финансиран по стратегия Джереми, в над 100 софтуерни компании и интензивно взе участие в развиването на стартъп екосистема у нас. Някои от по-познатите вложения са:
Melissa : продуктите , които трансформират съществуващите домашни уреди в част от умния дом; Enhancv – онлайн услуга, която оказва помощ на стотици хиляди консуматори от целия свят в основаването на професионално CV, което да ги показа по най-хубавия начин; Dronamics : компанията, която създава невероятен безпилотен транспортен аероплан за цивилен цели; TaxiMe : известната мобилна услуга, която дава опция за лесна поръчка на такси с подбрани водачи с висок рейтинг, а от скоро коли с тяхното лого могат да бъдат срещнати из улиците на София; Farmhopping : една от първите онлайн услуги в Българи, която доставя качествените артикули на дребни и междинни ферми непосредствено до крайните клиенти.
През последните няколко години Eleven е единственият фонд за рискови вложения, който се концентрира в най-ранната фаза в България. Опитът на вложителите демонстрира, че поддръжката на компании на този започващ стадий е фундаментална за сполучливото им бъдещо развиване. Наличието на практическа поддръжка от ментори и експерти по най-важните бизнес тематики, достъп до първите корпоративни клиенти, световна партньорска мрежа и положителното ръководство на финансите, дава мощен първичен подтик на започващите бизнесмени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР