От предния брой започнахме задълбочено разследване на пазара за съхранение

...
От предния брой започнахме задълбочено разследване на пазара за съхранение
Коментари Харесай

Заблуда и подвеждане на бъдещи родители от Cells4Life при съхранение на стволови клетки – за пореден път!

От предния брой започнахме задълбочено следствие на пазара за предпазване на стволови кафези, изхождайки от големия скандал зародил след отдръпването на Cryo-save.

В отговор на интереса, който провокира публикацията и следствие на BBC от 22.10.2019, засягащи съхранението на стволови кафези от тъканна банка Cell4life, започнахме разбор за подвеждащата и порочна процедура на банката да заблуждава бъдещи родители. Поради спецификата на материята се базираме на решенията на ASA и CAP, оповестени в уеб страницата на институциите.

Ново следствие и решение на ASA против Cells4life е за метода на уединяване на стволови кафези TotyCyte, където самата компания декларира, че този способ не е прилаган клинично. Липсата на всевъзможни самостоятелни протоколи и доказателства, че системата TotyCyte изолира “повече кафези, до 3X повече кафези и повече терапии” се смята за заблуждаваща и подвеждаща информация, с което Cells4Life заплашва ползите на потребителите. Заблудата която компанията употребява се основава на погрешна информация, недоказана и не приложена досега клинично. В решението на комисията е маркирано, че Cells4life си е тествала системата при вътрешни условия, а не от самостоятелни медицински способени органи.


Съхранението на стволови кафези и тяхното използване за бъдещо лекуване е в компетенцията на здравните институции и предстои на самостоятелни оценки на най-високо равнище. Още едно подвеждащо, погрешно и заблуждаващо изказване на Cells4life е че „ забавеното прерязване на пъпната шнур на вашето бебе е допустимо единствено със Cells4life “. ASA показва в своето решение, че това e в нарушаване на CAP code, както и раздел 12.1 включващ медицински и здравни практики. Комисията установи, че Cells4life НЕ разполага с съответни доказателства, с които да поддържа което и де от изказванията!!!

Решенията на ASA и CAP са оповестени на уеб страницата на органа. https://www.asa.org.uk/rulings/cells4life-group-llp-G19-1018431.html

Медия като BBCnews се натъква на рекламен блог в уеб страницата на компанията Cells4Life, за времето на клампиране /спиране на потока кръв към бебето/ след раждането. Здравния регулатор NICE -UK има ясни правила за този развой. В същото време, Cells4life популяризира в блог друга процедура, която е в нарушаване на здравните разпореждания. След отправено питане от BBC, основния действен шеф на Cells4life признава, че в действителност е “грешка “. Медията установи няколко такива „ неточности „ и разгласява, че през 2015 година Агенцията за рекламни стандарти ASA е водила следствие против Cells4life. Направихме информация в уеб страницата с решенията на ASA и открихме - решение на организацията от 2015 година, че компанията популяризира погрешни изказвания за съхранението на цяла кръв, като по-добър способ.

Решенията на ASA и CAP са оповестени на уеб страницата на органа
https://www.asa.org.uk/rulings/cells4life-group-llp-a14-259676.html

На локално равнище Cells4life се съставлява от ф-ма Тъканна банка Садаса 2007 ЕООД. След задълбочена информация в организацията по регистриране излиза наяве, че капитала на компанията е 10 лв.. Още по-стряскащо е, че тъканната банка не се съставлява от доктор, по условията за регистрация!

В понеделник, от Тъканна банка Садаса - представител на Cells4life за България, излязоха с изказване, че „ употребяват единствено потвърдени клинични способи на система за уединяване на стволови кафези TotiCyte и че „ Подобна информация не е популяризирана от Агенцията за стандарти в рекламата (ASA) във Англия, нито от BBC. “
Изявлението което направиха Садаса - Cell4Life e заблуждаващо и поражда подозрения - дали е въпрос на непросветеност или съзнателна неистина, както е видно от решението ASA. https://www.asa.org.uk/rulings/cells4life-group-llp-G19-1018431.html

В същото изказването се споделя, че работят в 52 страни. Отново направихме информация в уеб страницата UK, в който са разказани единствено 8 страни. https://cells4life.com/contact/

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ Пожарна охрана АКТУАЛНАТА ТЕМА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР