От предложението на наблюдаващия прокурор от СГП става ясно, че

...
От предложението на наблюдаващия прокурор от СГП става ясно, че
Коментари Харесай

Официално: Гешев поиска сваляне на имунитета на Радостин Василев

От предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП излиза наяве, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Р. В. за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс – за това, че през м. юни 2022 година посредством заплашване Р.В. e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

 

С решение на ЦИК от 06.04.2023 година Р.В. е разгласен за депутат и след полагането на клетва на 12.04.2023 година се явява лице с имунитет.

 

Припомняме, че Радостин Василев беше част от " ИТН " и като подобен беше министър на спорта в държавното управление на Кирил Петков. След решението на Има Такъв Народ да изоставен обединението, Василев дружно с още други депутати се отделиха от партията с претекст, че са разочаровани от водача Трифонов.

 

Тогава Василев даже изрази мнение, че мафията е пробила в Има Такъв Народ и тя се оказала " бизнес план ". На идващия ден от " ИТН " излязоха с конференция, на която пуснаха запис сред Христинка Тодорова - народен представител от Плевен - и Радостин Василев. В него той и подрежда да напусне Народното събрание, като щял да й прати хора, с цел да оформят молбата й.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР