От предизборни маневри до намеци за извоюване на националния суверенитет.

...
От предизборни маневри до намеци за извоюване на националния суверенитет.
Коментари Харесай

Шпионският скандал: предизборна операция или отвоюване на суверенитет?

От " предизборни маневри " до подмятания за извоюване на националния суверенитет. Такива са мненията на политици и политолози във връзка следствието за шпионска активност към придвижване " Русофили ", за което се разбра точно на 9 септември. Ден по-късно ръководителят на придвижването Николай Малинов бе упрекнат в шпионаж, а съветският жител Леонид Решетников получава 10-годишна възбрана да влиза в България.

Според някогашния шеф на Национална работа " Сигурност " и сегашен съпредседател на Демократична България " Атанас Атанасов следствието е " политическо интензивно мероприятие ". По думите му целият скандал е поради идните избори и е поради отлива на десни гласоподаватели от ГЕРБ.

По думите му зад този " избирателен кьорфишек " стоят министър председателят Бойко Борисов и единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев. Борисов, тъй като се обрисува отлив на десни гласоподаватели от ГЕРБ и той желае да ги притегли, а Гешев - тъй като се тормози от надигащите се митинги против неговия избор за основен прокурор.

" ДАНС за какво чак в този момент постанова ограничаване на Решетников? Защо не през 2015 година, когато имаше опит да бъде токсичен Емилиян Гебрев? ", попита той и акцентира, че при случая с Гебрев има доказателства, че по време на опита за отравяне в България е имало съветски сътрудници, само че не е последвала реакция от управляващите у нас.

Според Атанасов след намесването и на Цветан Василев в шпионския скандал не е изключено да се направи отпит да се даде различен привкус на историята с КТБ. " Сега ли се сетиха? Сега, толкоз години по-късно ли стигнаха до тези връзки ", попита той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР