От правосъдното министерство на САЩ решиха да не предявяват обвинение

...
От правосъдното министерство на САЩ решиха да не предявяват обвинение
Коментари Харесай

САЩ няма да обвинява основателя на Уикилийкс

От правосъдното министерство на Съединени американски щати взеха решение да не предявяват обвиняване към създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж за неговата роля в изявленията на няколко свръхсекретни материали на Централно разузнавателно управление на САЩ, заяви вестник Политико, базирайки се на американски служители и информационни източници.

Според изданието, прокурорът не може да предяви нови обвинявания против Асандж по няколко аргументи, измежду които - незадоволително време на държавното управление за времето на тяхното придвижване - по закона за екстрадиция обвинявания е належащо да бъде издадено до 60 дни от момента на първите оповестени фрази от документите с висока секретност на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Отбелязва се, че обсъжданите сходни каузи в съда заплашват разпространяването на още количества засекретени файлове на Централно разузнавателно управление на САЩ. Освен това, единствено Централно разузнавателно управление на САЩ в никакъв случай публично не е потвърждавало, че оповестените документи са истински.

Сега съдът чака от Съединени американски щати цялостния пакет документи, който разреши да бъде признато решение за това позволяват ли освобождението на подсъдимия в Съединени американски щати.

Преди дни от Организация на обединените нации оповестиха, че създателят на Уикилийкс Джулиан Асандж е станал жертва на душевен тормоз в резултат на клеветническата акция против него от медии, съдии и високопоставени политици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР