От правителствената пресслужба разпространиха презентация с акценти от окончателния План

...
От правителствената пресслужба разпространиха презентация с акценти от окончателния План
Коментари Харесай

Грабеж! Половината пари в плана за развитие отиват за “зелена енергия

От държавната пресслужба разпространиха презентация с акценти от окончателния План за възобновяване и резистентност. В него са маркирани насоките, по които ще се работи, както и планове, които ще се финансират със средства от Европейски Съюз. По Плана България би трябвало да получи над 12 милиарда лева от бюджета на Европейски Съюз.

" Финалната версия на Плана за възобновяване е безусловно подготвена. Искам да поздравя всички министерства, които работиха денонощно по нея ", сподели по-рано министър председателят Кирил Петков и означи: " Искам да поздравя всички, които работиха толкоз доста за Плана за възобновяване и развиване - безусловно всички министерства, които работиха денонощно. "

В Плана има 4 съществени стълба - " Иновативна България ", " Зелена България ", " Свързана България " и " Справедлива България ", като най-голямо финансиране ще получи " Зелена България " - 41,8%. На второ място се подрежда " Иновативна България ", следвани от " Свързана България " и " Справедлива България ".

Премиерът Кирил Петков е хазаин на визитата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в София на 7 април, четвъртък. В рамките на визитата си се чака тя да удостовери поддръжката на Европейска комисия за българския План за възобновяване и резистентност (ПВУ).



by
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР