От ПП “Републиканци за България призоваваме служебния премиер и правителството

...
От ПП “Републиканци за България призоваваме служебния премиер и правителството
Коментари Харесай

Републиканци за България: Призоваваме премиера и служебния кабинет за солидарност с Украйна по делото срещу Русия в ЕСПЧ

" От Политическа партия “Републиканци за България ” призоваваме служебния министър председател и държавното управление да вземат решение и България да се причисли към 23 страни и една неправителствена организация, Женевската академия по интернационално филантропично право и права на индивида, които се обърнаха към Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), с цел да станат трета страна по делото Украйна против Русия (жалба №. 11055/22) ", настояха от партията. 

" Смятаме, че е належащо и България да се причисли към изпратеното произвеждане от държавните управления на Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.
Държавите Исландия и Англия са поискали и са получили малко удължение на периода, да подадат молба за позволение да се причислят към делото като трета страна.
Лицата или страните, които вземат участие в делото като трета страна, имат право да показват писмени бележки, а в изключителни случаи и да вземат участие в правосъдни съвещания.
Междудържавното дело на Украйна против Русия, съгласно изказването, подадено от Киев на 28 юни, се отнася до обвиняванията на украинското държавно управление против Руската федерация в всеобщи и груби нарушавания на човешките права, осъществени по време на съветските военни интервенции на територията на Украйна от 24 февруари 2022 година до в този момент.
Заедно с този случай, Европейски съд по правата на човека в този момент преглежда общо пет междудържавни желае, подадени от Украйна против Русия.
В компетенциите на Европейски съд по правата на човека е да преглежда тъжби, които са ориентирани против Руската федерация по отношение на нейни дейности или безучастие, при изискване че оспорваните събития са настъпили преди 16 септември ", се споделя още в документа на Република България.

" Затова от Републиканци за България показваме позиция за присъединение на България и заемане на страната на Украйна по делото против Русия. Като виновен за дейностите и състава на служебния кабинет президентът Румен Радев следва да поддържа такова решение, изключително по отношение на изказването му след консултативната среща през вчерашния ден. Нека партиите, които претендират за съответна политика по отношение на Украйна да бъдат по този начин положителни, изключително в предизборна акция, да осведомят българското общество за самодейностите на интернационалната общественост, в които очевидно България още веднъж отсъства ", приключва декларацията на " Републиканци за България ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР