От ПП-ДБ ще предложат дерогацията за руски петрол да отпадне

...
От ПП-ДБ ще предложат дерогацията за руски петрол да отпадне
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат отпадане на дерогацията за руски петрол след ротацията в кабинета

От ПП-ДБ ще предложат дерогацията за съветски нефт да отпадне на 15 март 2024 година.

Това стана ясно от зам.-председателя на енергийната комисия Радослав Рибарски.

Датата е след ротацията на министър председателите в кабинета, когато Мария Габриел ще смени Николай Денков.

„ И сме склонни още да понижим интервала на тази дерогация – в този момент е съкратен до октомври, само че ние го понижаваме до 15 март. Тогава ще е минал и зимният интервал “, изясни Рибарски.

Вярваме, че и ГЕРБ осъзнават, че за три дни не може да се направи това прекосяване на рафинерията и отчетите, които бяха препоръчани в секретно деловодство, демонстрират точно опасенията от внезапно прекосяване към неруски недопечен петрол, сподели Радослав Рибарски.

Затова той уточни, че избират да подходят съгласно това, което виждат в тези отчети. Моята рекомендация е точно към господин Борисов на следващия ден да отиде на Съвета за сигурност и също да се запознае с изложените обстоятелства в тях, сподели Рибарски. Поемаме риска да бъдем прикрепени към останалите партии „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, само че за нас е по-важно да се подсигурят доставките на хората, да има горива и цените да не се покачват, уточни той.

В пленарната зала депутатите ще гласоподават настояването на Делян Добрев дерогацията да отпадне след 3 дни. Искане, което към този момент беше отхвърлено от енергийната комисия с гласовете на ПП-ДБ, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

В същото време водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи дерогацията да падне до 31 декември.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР