От ПП-ДБ ще предложат дерогацията за руски петрол да отпадне

...
От ПП-ДБ ще предложат дерогацията за руски петрол да отпадне
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще предложи дерогацията за руски петрол да отпадне на 15 март

От ПП-ДБ ще предложат дерогацията за съветски нефт да отпадне на 15 март 2024 година, заяви заместник-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски:

" И сме склонни още да понижим интервала на тази дерогация – в този момент е съкратен до октомври, само че ние го понижаваме до 15 март. Тогава ще е минал и зимният интервал ".

Темата е една от конфликтните сред ПП-ДБ, които упорстват да не се бърза, и ГЕРБ и Движение за права и свободи въпреки това, които ги упрекват, че лобират за Русия.

На 15 март ще е минал зимният интервал, който нас ни тормози и в тези отчети се визират заплахите, в случай че тази смяна се случи в тези месеци. Има редица ограничавания – логистични, при доставките на недопечен петрол ", изясни Рибарски, представен от " Фокус ".

Рибарски загатна, че партиите, подкрепящи държавното управление, би трябвало да осъзнават следствията от незабавното отпадане на дерогацията.

" Вярваме, че ГЕРБ осъзнават, че за три дни няма по какъв начин да се направи това прекосяване на рафинерията, а отчетите, които бяха препоръчани в секретно деловодство, демонстрират опасенията от рязко преминаване към неруски петрол “, съобщи Рибарски.

Той счита, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов би трябвало да отиде на Съвета по сигурност в Министерския съвет: " Моята рекомендация към господин Борисов е на следващия ден да отиде на Съвета за сигурност и също да се запознае с изложените обстоятелства в тях “.

От " Продължаваме промяната – Демократична България “ осъзнават, че ще бъдат прикрепени към " Възраждане “ и Българска социалистическа партия:

" Поемаме риска да бъдем прикрепени към останалите партии, " Възраждане “ и Българска социалистическа партия, само че за нас е по-важно да се подсигурят доставките на хората, да има горива и цените да не се покачват, както и да се преодолее рискът от недостиг “, сподели той.

След като Лукойл-Нефтохим не предприе ограничения за смяна на инсталациите си, през октомври Народно събрание гласоподава да удължи изключението (дерогация), което Европейска комисия направи за нас.

Парадоксално е, че съгласно специалисти, би трябвало при покупка на съветски на ниска цена нефт - което е реалност, цените на горивата у нас да са с към 1/3 по- ниски, т.е. - към 2 лева./литър.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР