От повече от две години насам Илон Мъск периодично пуска

От повече от две години насам Илон Мъск периодично пуска ...

Какво знаем за “кибер-камиона на Tesla, който ще видим този месец.


От повече от две години насам Илон Мъск периодично пуска по някоя друга "кукичка" по отношение на пикапа, върху който Tesla работи, без да уточнява точно кога возилото ще влезе в производство.

Вчера обаче милиардерът най-накрая съобщи датата, на която ще бъде представен "Cybertruck", както го нарече той, и тя е съвсем скоро - 21 ноември.

Според поста на Мъск в Twitter, "кибер-камионът", каквото и да означава това, ще бъде представен не в централата на Tesla или по време на мото изложението в Лос Анджелис, а във фабриката на SpaceX.

Cybertruck unveil on Nov 21 in LA near SpaceX rocket factory
— Elon Musk (@elonmusk) November 6, 2019
За момента очакванията са, че машината ще е различна от всичко, което сме виждали до момента, а Мъск смята, че пикапът ще се продава по-добре от F-150 моделите на Ford и 911 серията на Porsche.

По-рано тази година милиардерът съобщи, че пикапът на Tesla ще струва по-малко от 50 000 долара, ще разполага с 4х4 и общо два мотора, ще предложи регулируемо окачване, сонар, 360-градусови камери и още доста екстри.
Tesla и Model Y - електрическият пикап на Илон Мъск
Model Y - новият електрически пикап на Tesla

Какво да очакваме и кога Илон Мъск започва производството му

Возилото ще прилича повече на военна машина, отколкото на пикап като тези, които днес виждаме по улиците, казва той. 

Въпреки че съвсем скоро ще видим модела в целия му блясък, производството му едва ли ще започне преди есента на 2020 г., пише Business Insider.

Източник: lifestyle.bg