От посолството на САЩ в България съобщиха, че България е

...
От посолството на САЩ в България съобщиха, че България е
Коментари Харесай

Признание от САЩ за България - били сме съюзник, на който можели да разчитат

От посолството на Съединени американски щати в България оповестиха, че България е получила самопризнание от DipNote - формалния блог на Държавния департамент на Съединени американски щати - като съдружник, на който Америка може да разчита.

DipNote твърди, че България и Съединени американски щати са построили връзки, които били образец за околните връзки, които Америка имала със съдружниците от НАТО.

Официалният блог на Държавния департамент на Съединени американски щати хвали България за това, че дава приоритет на военната рационализация и че самодейно е оповестила желание да усили разноските си за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт до 2024 година

Помощта, която Съединени американски щати са дали на България в областта на сигурността през последните 25 години, възлизала на над 340 милиона $.

Също по този начин Съединени американски щати и България работели дружно за възстановяване на сигурността в Източна Европа.

България се била потвърдила като подготвен да оказва помощ съдружник на НАТО, като се напомня, че българските войски оперират с американските сили както в Ирак, по този начин и в Афганистан. Българските военни посочили и ангажимент за съдружни интервенции в Либия, Косово и Босна. Например в Либия, България е разположила една от дребното си фрегати в Операция " Обединен бранител " в " изключителна демонстрация на безрезервност и увереност ". Към днешна дата 21 000 български военнослужещи са взели участие в огромно многообразие от задачи на НАТО.

От Държавния департамент акцентират още, че България разбирала своята сериозна роля в НАТО и била подготвена да показа бремето, което Съединени американски щати от дълго време носели. Споразумението за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България от 2006 година е било от решаващо значение за това изпитание, което разрешило на американските военни да употребяват четири български военни бази.

Заедно Съединени американски щати и България работели за възстановяване на средата за сигурност в Източна Европа. През 2018 година Е имало 194 взаимоотношения сред българските и американските военни, а над 1500 български военни са взели участие в 19 учения, спонсорирани от Съединени американски щати. Тези задължения оказали огромен трансформационен резултат върху българските военни, помогнали за превръщането им в по-способен съдружник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР