От Porsche върнаха 35-годишния модел 962 C в първоначалното му състояние

...
От Porsche върнаха 35-годишния модел 962 C в
първоначалното му състояние
Коментари Харесай

С Porsche 962 C като в първия ден - видео

От Porsche върнаха 35-годишния модел 962 C в първоначалното му положение до последния подробност. Легендата на автомобилния спорт Ханс-Йоахим Щук седна зад кормилото и сподели въодушевено Щук галейки левия калник на състезателната машина - „ Чувствам се сякаш се прибрах вкъщи “. Той има единствено хубави спомени от победоносната състезателна кола със стартов номер 17.

Преди 35 години в този момент към този момент 70-годишният пилот завоюва шампионската купа на престижната и доста конкурентна германска „ Суперкупа ADAC Würth “. По време на серията за прототипи на спортни автомобили от група C, която се проведе тогава за първи път, той тества новото тогава Porsche PDK с трансмисия със сдвоен съединител. Външният тип на пистарката се промени за второто съревнование, на 200 мили (321,87 километра) от Нюрнберг до Норисринг, с придобиването на спонсорство от Shell.



Армин Бургер и Траугот Брехт от историческия авто спорт са отговорни за възобновяване на 962 C - "В склада продължавахме да минаваме покрай това транспортно средство. Преди около година и половина взехме решение да го измъкнем оттова, да го прехвърлим във Вайсах с цел да стартираме работата “ - спомня си Бургер. Той и екипът му трябваше да възстановят доста елементи от нулата, защото първоначално не бяха налични - "Сътрудничеството с останалите поделения на Porsche беше ужасно. Намерихме съвсем всичко належащо в радиус от единствено 30 метра ", изяснява той.

Още първоначално на възсановителнияппроцес той поканва Роб Пауъл и Норберт Сингер в историческата работилница по мотоспорт - "Когато чуете верните хора да приказват пред превозното средство, всичко незабавно е ясно. Научихме необикновено доста от тези двама очевидци на остарялото време " - обобщава Бъргър. Специалистите напълно възстановяват шасито, променят разположението на радиаторите и извършват доста други настройки на каросерията.

Дори 35 години по-късно Роб Пауъл, дизайнер на външния тип на 962 C споделя - „ Щук незабавно хареса дизайна на първата ми схема “, спомня си той. Ханс-Йоахим Щук му хвърля утвърдително кимване през покрива на транспортното средство, докато дизайнерът залепва линиите с тиксо и прикрепя образец към фара: „ Това е много важно, да вземем за пример, за вярно обмисляне на изреза за бояджиите. Комбинацията от цветовете в жълто си мисля че още е модерно, също и аленото “ - казва Пауъл.

Междувременно Ханс-Йоахим Щук е подготвен за първите обиколки на пистата за тестване на възобновения автомобил. „ Аз съм голям почитател на Porsche Doppelkupplung PDK и се гордея, че ми беше разрешено да го тествам през 962. Чувствах се доста добре още от самото начало, че можех да държа ръцете си на волана, когато променям предавките при пълна скорост и натоварване ", обобщава той. Днес PDK се предлага във всяко Porsche.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР