От понеделник започват разчистването на двете скални свлачища на пътя

...
От понеделник започват разчистването на двете скални свлачища на пътя
Коментари Харесай

До месец и половина пускат движението и в двете платна на пътя за Рилския манастир

От понеделник стартират разчистването на двете скални свлачища на пътя за Рилския манастир и се чака до месец и половина да завърши, сподели районният министър Николай Нанков, оповестява БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Заради активизиралите се срутища от пролетта затворена едната лента на пътя за манастира. Разчистването ще стартира със сеч на дърветата, а по-късно алпинисти ще обрушат нестабилните камъни. Планира се идната година да стартира цялостното подсилване на ската.

„ За страдание дейностите закъсняха поради преваляванията, в понеделник стартира изсичането на дърветата по горния завършек на свлачището, което е в съгласие с ДГС „ Рилски манастир” и Югозападното държавно горско предприятие”, уточни Нанков.

Снимка: БГНЕС

Според него след изсичането на 10-метровата зона ще стартира последователно обмрежване на срутището, а придвижването по пътя за Рилския манастир ще бъде спирано на стадии.
Свлачище заплашва пътуващите за Рилския манастир Туристите се тормозят за живота си
„ Това са краткосрочните ограничения, след тях за 40-45 дни ще се опитаме да укрепим ската, разчистим камъните и пуснем придвижването в двете платна”, добави районният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР