От понеделник , за да се ограничи разпространението на COVID-19,

...
От понеделник , за да се ограничи разпространението на COVID-19,
Коментари Харесай

Пирогов спира плановите операции

От понеделник, с цел да се ограничи разпространяването на COVID-19, в болница "Пирогов " се стопира плановият банкет и плановите интервенции. Забраняват се и свижданията, оповестиха от лечебното заведение.

Със заповед на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов ще бъде засилен контролът по входовете на лечебното заведение. Разрешава се единствено по един компаньон на тежко заболели пациенти, преминаващи през приемните кабинети на Мултипрофилното незабавно поделение на "Пирогов ".

Продължава имунизацията на предпочитаните групи в страната. Днес в "Пирогов " ще бъдат ваксинирани с първа доза ваксина против COVID-19 членове на Секционните изборни комисия. Ще бъдат имунизирани и всички, на които би трябвало да се сложи втора доза.

Спирането на плановите интервенции ще бъде въведено и на национално равнище, евентуално до края на деня в петък, заяви пред Българска национална телевизия шефът на "Александровска " болница проф. Борис Богов.

Той изясни, че има такова напътствие от щаба и се чака заповед. Плановите интервенции ще бъдат спрени в лечебни заведения в "червена " зона, т.е. в лечебните заведения в общо 22 области, изясни той. Целта е да се освободят кревати поради упования повишен брой нови случаи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР