От понеделник учителите ще могат по свое усмотрение да поставят

...
От понеделник учителите ще могат по свое усмотрение да поставят
Коментари Харесай

Дистанционното обучение продължава с писане на оценки

От понеделник учителите ще могат по свое убеждение да слагат оценки на учениците при отдалеченото образование. Предложението е на министъра на образованието Красимир Вълчев и е подкрепено от Отрасловия съвет за тристранно съдействие в системата на предучилищното и учебното обучение, оповестиха от пресцентъра на просветното ведомство. Препоръчва се на шефовете да ползват омекотен вид на отчетност при претовареност на учители и личен състав - по електронен метод, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

В интервала о т 13-и до 16-и април пък ще бъде въведен омекотен отдалечен образователен режим, който да разтовари учениците. Тези дни по принцип бяха отредени за пролетната почивка на учениците, която бе от 11-до 20-и април. В взаимозависимост от спецификата на учебното заведение, в рамките от 2 до 4 часа, може да се подчертава върху занимания по ползи (за физически действия, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или полемики по тематиките за часа на класа, предлага министерството.

На Отрасловия съвет в МОН, провел се през вчерашния ден, е решено още всички учители да получат възнагражденията си за времето на образование в електронна среда . Изискването за това е учителите да са водили образование в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това значи най-малко 25 часа при петдневна работна седмица . Учителите, които по принцип работят с контракт за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР