От понеделник тегленето на пари от банкомати в Гърция поскъпва

...
От понеделник тегленето на пари от банкомати в Гърция поскъпва
Коментари Харесай

Ужас! 30 eвро такса при теглене от банкомат в Гърция

От понеделник тегленето на пари от банкомати в Гърция нараства за притежателите на карти, издадени от трезори отвън еврозоната, оповестяват локалните медии. За такива пластики таксата ще доближава до 30 евро плюс, написа Монитор.бг.

В тези случаи най-високи са ставките на банка „ Пириеос “. Според уеб страницата nooz.gr този гръцки трезор ще начислява разноски сред 4 и 30 евро плюс 2% върху сумата за изтегляне. Alpha Bank е оповестила такса 1% от сумата на сходна транзакция, само че не по-малко от 4,40 евро. Eurobank (известна у нас като „ Пощенска “) от понеделник ще начислява такса от 1% от сумата за изтегляне.

Минималната сума ще е 3 евро, а най-високата - 5 евро на транзакция.Банковите мениджъри в Гърция настояват, че високите разноски за ръководство на банкоматите принуждават банките да начисляват комисионна на тези, които не са техни клиенти, само че употребяват устройствата. Според финансови специалисти в южната ни съседка, това ще накара повече хора да употребяват картите освен за изтегляне на пари от банкоматите, само че и за разплащане в магазините.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР