От понеделник ще бъде обявена грипна епидемия в пет общини

...
От понеделник ще бъде обявена грипна епидемия в пет общини
Коментари Харесай

Грипна епидемия ще бъде обявена в общини в Благоевградско

От понеделник ще бъде оповестена грипна зараза в пет общини в Благоевградско, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Дирекция "Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Благоевград доктор Веселка Мончева. Това са общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

По думите на доктор Мончева там заболеваемостта е над сериозната точка за оповестяване на грипна зараза. Там ще бъде оповестена и грипна почивка, която ще продължи пет дни - от 27 до 31 януари в това число.

Обявяват грипна почивка в Бургас от понеделник

Броят на заболелите през тази седмица се повиши бързо, уточни доктор Мончева. Имаме изолирани и варианти от Националната референтна лаборатория, доминира свинският грип и грипът от група Б "Виктория ", добави тя.

По думите на доктор Мончева грипът визира обичайно дребните деца на възраст от 0 до 4 години, както и деца от 5 до 14-годишна възраст. След инспекция на РЗИ в детското поделение на благоевградската болница е открито, че леглата не доближават.

Пуснали сме писмо до Здравната каса да се усилят леглата там, където има потребност от това, добави доктор Мончева.

РЗИ-Пловдив: Няма съображение за грипна почивка

Завеждащият отделението доктор Христина Дончева уточни, че всяка година в интервалите на грипна зараза Детско поделение е цялостно. Разполагаме с 29 кревати, а пациентите са на всякаква възраст - от кърмачета до младежи, уточни доктор Дончева.

По думите й постоянно родителите идват в отделението, когато детето вдигне висока температура от боязън от настъпване на затруднения. Д-р Дончева посъветва при първи признаци да се вършат съвещания с персоналните лекари и да се има доверие в преценката им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР