От понеделник се очаква граничният пункт „Маказа” с Гърция да

...
От понеделник се очаква граничният пункт „Маказа” с Гърция да
Коментари Харесай

Гръцки хотелиери се оплакват от малко туристи заради неяснотите при пътуване

От понеделник се чака граничният пункт „ Маказа” с Гърция да спре пропускането на туристи на юг. Почти седмица пътуващите са в непрестанно очакване дали и по кое време това ще се случи, откакто в началото беше оповестено, че още от 1 юли туристите ще би трябвало да минават само през „ Кулата”. Това докара и до сериозен спад на пътуващите, а в Гърция локалните управляващи излязоха с протестни писма до държавното управление.
Пътят за хиляди поданици на околните до „ Маказа” райони до плажовете в Североизточна Гърция тази седмица остана мистерия и принуди доста мераклии за загар да се откажат от плануваните пътувания.
Неяснотата кой и от кое място може да стигне до плажовете в Гърция, изключително тези, които са най-близо до българската граница ги остави пусти.
Във Фанари, единствено на 40 минути път от границата, работят едвам една трета от плажните кафета, където са съсредоточени и плажуващите. Останала част от пясъка е празна. Според дребното българи тук здравният риск няма да промени решението им да дойдат. Но прекъсването на туристите през „ Маказа” би било спънка.
А локалните са обезпокоени за оцеляването си. Кметовете на общини в Североизточна Гърция желаеха с протестни писма влизането на туристи в страната да бъде допустимо от всички гранични пунктове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР