От понеделник през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Малко Търново –

...
От понеделник през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Малко Търново –
Коментари Харесай

От 4 юли ГКПП Малко Търново – Дерекьой ще бъде отворен за товарни автомобили до 5 тона

От понеделник през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Малко Търново – Дерекьой на българо-турската граница ще могат да минават и на товарни коли до 5 тона, заяви ръководителят на търговско-промишлената палата в град Къркларели Сонер Ълък.

По думите му това е станало допустимо с помощта на взаимните старания, положени както от турска, по този начин и от българска страна.

“На извършеното през месец януари т.г. взаимно съвещание с виновните представители на българската страна се реши, че е извънредно неотложно през Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново – Дерекьой да се позволява придвижването и на товарни коли. Дълги години бе затворен за товарни моторни транспортни средства заради проблемите на пътя. През този месец ще стартира прекосяването на товарни коли до 5 тона, съобщи той.

Разрешението за прекосяване на тежкотоварни коли през Малко Търново – Дерекьой се чака да облекчи до известна степен трафика на другите Граничен контролно-пропусквателен пункт на турско-българска граница- Капитан Андреево - Капъкуле и Лесово – Хамзабейли, където в края на седмицата се натрупват километрични опашки. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР