От понеделник Перник влиза във воден режим - перничани ще

...
От понеделник Перник влиза във воден режим - перничани ще
Коментари Харесай

Перник без вода, жители готвят протест

От понеделник Перник влиза във воден режим - перничани ще имат вода от 5 до 10 ч сутринта, и вечер от 17 до 22 ч. Това предложение беше подкрепено от ВиК Перник и от регионалната администрация.
Режимът е съгласуван с разхода от 1 млн. кубически метра вода месечно, изясни кметът на града Станислав Владимиров. Така Перник и близките села ще устоят 5 месеца с наличната вода от язовир Студена, даже и да няма превалявания.
Кметът упрекна водното сдружение, че е подценило обстановката, пропуснало е скъпо време, в което е могло с по-леки ограничения да избегне тежката злополука.
Перничани също търсят виновника за пресъхналия язовир и заплашиха с митинг. В града се приказва, че водата е била изпусната съзнателно, с цел да може да се ремонтира язовирната стена, само че от ВИК Перник изрично отхвърлиха това да е повода за безводието.
Според районния министър Петя Аврамова дребното превалявания са довели до сериозното равнище на водата в язовир Студена.
В момента се търсят разновидности за отклонение на водохващания, които не са благосъстоятелност и не са в територията на ВиК- Перник към язовир Студена.
В понеделник се чакат резултатите от взетите проби от бент. Долна Диканя за това дали водата му става за питейни потребности. Ако тя се окаже е годна, стартират проектански и строителни действия, тъй че да зарежда язовир Студена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР