От понеделник носенето на предпазни маски в обществения транспорт в

...
От понеделник носенето на предпазни маски в обществения транспорт в
Коментари Харесай

Испания облекчава мерките, маските са задължителни в обществения транспорт

От понеделник носенето на защитни маски в публичния превоз в Испания ще е наложително, с цел да се предотврати ново нарастване в броя на инфектираните с новия ковид, до момента в който страната последователно излиза от изолацията, разгласи през днешния ден министър председателят Педро Санчес, представен от международните организации, предава Българска телеграфна агенция.

Правителството, което до момента единствено " мощно предлагаше потреблението на маски ", ще раздаде 6 милиона маски по гарите и метростанциите в цялата страна в понеделник и ще даде на кметствата и провинциите 7 милиона маски, с цел да ги раздават на място, добави Санчес.

Премиерът разгласи също, че държавното управление ще утвърди фонд за възобновяване на стойност 16 милиарда евро, който да помогне на районните управляващи да се оправят със обществените и икономическите вреди от ковид, съобщи Ройтерс.

Министър-председателят сподели още, че от 4 май влизат в действие някои облекчения в ограничаващите ограничения, въведени против разпространяването на ковид и увери, че в Испания болестта Ковид-19 е под надзор. От началото на идната седмица още веднъж ще стартират работа заведенията за хранене и кафенетата, които ще подготвят храна за у дома, съобщи Франс прес.

Испания е една от най-тежко засегнатите от болестта страни. В кралството са открити над 216 600 случая. Починали са 25 100 души. През последните седмици обаче, нивото на разпространяване на болестта понижава. От средата на март в страната е в действие режим на нараснала подготвеност, с помощта на който управляващите ограничиха напредването на популацията.

От 26 април в страната стартира разхлабването на ограничаващите ограничения за децата до 14-годишна възраст и те към този момент могат да излизат на разходка по един път дневно. От през днешния ден на пълнолетните жители е позволено да се разхождат и да спортуват навън. За да се избегне скупчването на хора, са избрани времеви шпации, през които популацията може да излиза на разходка.

По-рано тази седмица испанското държавно управление показа проект за поетапно намаляване на ограниченията до края на май, като първият му стадий ще започва на 11 май. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР