От понеделник бушуват пожари в Хасковско и Пловдивско, като гасенето

...
От понеделник бушуват пожари в Хасковско и Пловдивско, като гасенето
Коментари Харесай

Пожари в Хасковско, Пловдивско, Кюстендилско и Благоевградско

От понеделник бушуват пожари в Хасковско и Пловдивско, като гасенето им продължава. Във вторник се разгоряха пожари в областите Кюстендил и Благоевград. Междувременно поданици на пловдивските села Стряма, Шишманци и Белозем провеждат митинг пред завода за боклуци, който гори втори ден.
В Кюстендилско се стигна до оповестяване на отчасти бедствено състояние в региона на един от пожарите.

В понеделник породи пожар в горски и аграрни земи сред с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново в област Хасково. В гасенето му се включиха и военнослужещи, доброволци и представители на горското стопанство. След 14.00 ч. във вторник пожарът бе локализиран. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково. Пламъците обгърнаха общо 8 хиляди декара повърхност. От тях 4 300 декара са от горския фонд. Заради вятъра в късния следобяд във вторник остаряло огнище от пожара се възобнови поради вятъра, като огънят не е засегнал други площи. През нощта ще бъде следен и следен от десетте дежурни екипа, горските чиновници и доброволците. Единствено военнослужещите се отдръпват с алтернатива при нужда да се върнат на следващия ден сутринта. Очаква се гасенето да продължи и в сряда. Не са застрашени обитаемоте места в района.

Във вторник продължи и гасенето на пожара в село Шишманци, Пловдивско, който породи в понеделник. Огънят бе локализиран още в първия ден от седмицата, само че прогнозите на експертите са, че той може да тлее докрая на седмицата. Във връзка с зародилия пожар на обект „ Депо за неопасни боклуци и Инсталация за биологично разграждане по закрит прийом “ в с. Шишманци Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив обезпечи мобилна автоматизирана станция (МАС) за премерване качеството на въздуха в засегнатите обитаеми места.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР