От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от

...
От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от
Коментари Харесай

Столична община започва ваксинации и във фирми с поне 50 служители

От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема поръчки от компании, предприятия, бизнес-центрове, в които има най-малко 50 чиновници, които желаят да се имунизират и ще изпращаме имунизационен екип на място. С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на имунизация в София. Това заяви на фейсбук профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

На уеб страницата на контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят. Допълнителна информация за акцията ще може да получи и на нашия телефон – 0700 17 310. След подаване на заявката, екипи от общината ще се свържат с шефа за уточняване на организацията.

" Целта на акцията за имунизация на общината е да отидем по-близо до жителите. Затова открихме и мобилните пунктове за имунизация в парковете и комерсиалните центрове през уикендите ", разясни Фандъкова. 

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и жителите, от този уикенд ще работят следните пунктове за имунизация на закрито: 
в комерсиалните центрове „ Парадайз “, „ Сердика център “ и „ Ринг мол “; в Културния дом в „ Искър “ и читалището в кв. „ Христо Ботев “.
Фандъкова посочи, че през днешния ден са получили директива от Столичната районна здравна ревизия за имунизацията на децата над 12 година Те могат да бъдат имунизирани с ваксина на Pfizer-BioNTech от персоналните си лекари или във имунизационните пунктове. Ваксините на Janssen и на Moderna са за лица над 18 години. 

" Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от Софийския щаб, организираме и акции за поощряване на имунизацията на чиновниците на огромните общински предприятия, чиято активност е основна за действието на града. Научните проучвания демонстрират, че новият вид на COVID-19 се предава по-лесно. Единственият метод да се предпазим от внезапно нарастване на броя на инфектираните от октомври, е в този момент да увеличим % на имунизираните ", уточни още столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР