От понеделник 22 ноември в Австрия влиза в сила 20-дневен

...
От понеделник 22 ноември в Австрия влиза в сила 20-дневен
Коментари Харесай

Австрия влиза в 20-дневен локдаун от понеделник

От понеделник 22 ноември в Австрия влиза в действие 20-дневен локдаун - четвърти подред в пандемията. След това локдаунът ще продължи единствено за неимунизираните. Училищата не затварят, само че се предлага учениците, които могат да останат у дома, да го сторят. Горещо се предлага и на родителите, които могат, да останат да работят от вкъщи си,  съобщи Дер Щандард. Междувременно ще се прокара законодателна смяна, която ще направи имунизирането наложително от февруари. 

В двете най-засегнати с заболели провинции - Горна Австрия и Залцбург, затварят заведения за хранене, хотели, множеството магазини. 

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис предложи на ръководителя на Европейската комисия цифровият европейски документ за имунизация да се признава за годен единствено в случай че в него е посочена трета имунизация шест месеца след датата на приключен цялостен имунизационен цикъл.

Министър-председателят на Гърция направи това изказване в телевизионно послание към жителите, излъчено от гръцката социална телевизия ERT и представено от БГНЕС.

Обръщението е отдадено на обстановката с ковид в Гърция, самодейностите и държавната тактика за потушаване на четвъртата вълна на пандемията. По-специално Мицотакис разгласи редица нови ограничавания за неимунизираните жители.

" Що се отнася до валидността на документите, в писмото си до ръководителя на Европейската комисия предлагам цифровият европейски документ да бъде годен единствено в случай че в него е посочена трета имунизация, с цел да избегнем пукнатини в стената на имунитета, която към този момент е построена на нашия континент ", сподели гръцкият министър председател.

Именно Мицотакис предложи през януари 2021 година Европейският съюз да вкара общоприет дигитален документ за имунизация, с цел да подсигурява свободата на придвижване в Европейски Съюз

- В Германия единствено имунизирани и преболедували ковид ще имат достъп до обществения живот в регионите, където лечебните заведения са претъпкани с пациенти с коронавирус, заявила канцлерката Ангела Меркел,.

В регионите, където хоспитализациите надвишават избран предел, достъп до обществени културни и спортни събития и до заведенията за хранене ще имат единствено имунизираните и преболедувалите Covid-19. По думите на Меркел, тази мярка е нужна за справяне с четвъртата вълна на пандемията, която претрупва лечебните заведения.

Канцлерът заяви още, че федералното държавно управление ще обмисли искане на районните управляващи за законодателство, което да им разреши да изискват медицинските служащи да се имунизират.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР