От понеделник /20 август/ започва временното разрешаване на проблема със

...
От понеделник /20 август/ започва временното разрешаване на проблема със
Коментари Харесай

Министър Нанков: От понеделник започва слагането на обезопасяващи мрежи по пътя за Рилския манастир

От понеделник /20 август/ стартира краткотрайното разрешаване на казуса със свлачищата по пътя за Рилския манастир. В началото на седмицата стартира обрушването на скатовете и замрежването им. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който инспектира през днешния ден трасето по пътя за Рилския манастир, на път към Светата обител.

Манастирът отбелязва през днешния ден огромния празник Успение на свети Иван Рилски.

Министър Нанков заяви, че ще бъде входиран и план за дълготрайно разрешаване на казуса със свлачищата и срутищата по трасето.

В момента придвижването в права от 250 м по пътя се реализира в една лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, а скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Преминаването в сектора е безвредно. След започването на ремонтните действия обаче, ще се наложи и поетапно затваряне на пътя, за по няколко часа, сподели още министърът.

По време на инспекцията с него през днешния ден бяха и шефът на регионалното пътно ръководство в Кюстендил Юлияна Божилова и шефът на дирекция "Вероизповедания " към Министерски съвет Емил Велинов.

По време на ремонтите, придвижването ще се контролира от "Пътна полиция " като работата им ще бъде подкрепена и от чиновници на Областно пътно управление-Кюстендил и от пътноподдържащата компания, сподели Юлияна Божилова.

За трайното подсилване на ската при 27 км следва провеждането на процедура по Закон за обществените поръчки за разработване на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.

По отношение на средствата, министърът уточни, че бюджетът на АПИ не е неограничен, само че за разрешаването на проблемите по пътя ще се търси финансиране от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Пари от там обаче евентуално ще бъдат отпуснати следващата година, по тази причина дотогава ще се работи със средства на АПИ. Първоначалното подсилване на пътя ще би трябвало да завърши за период от два месеца, сподели Юлияна Божилова, в случай че разрешават метеорологичните условия.

Предстои министърът да се срещне и с игумена на манастира Адрианополския свещеник Евлогий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР