От понеделник, 2 март, след Сирни Заговезни започват Великденските пости.

...
От понеделник, 2 март, след Сирни Заговезни започват Великденските пости.
Коментари Харесай

От утре започва Великият пост

От понеделник, 2 март, след Сирни Заговезни стартират Великденските пости. Те не престават седем седмици и завършват ден преди Великден, който тази година се пада на 19 април, съобщи БНР, цитирано от epicenter.bg.

Великденските пости стартират отчасти на Месни заговезни. От идващия ден, който е понеделник, от менюто се изключат месото и месните артикули. Една седмица по-късно, на Сирни заговезни се заговява за последно с яйца, мляко и млечни артикули. И от понеделник стартира същинското постене.

40-дневните пости символизират времето, което Христос прекарва в пустинята в подготовка за саможертвата си. Затова се счита, че лишавайки се от блажна храна човек пречиства тялото и душата си. Не бива постенето да се схваща като механично отнемане от избран тип храна и питиета.

Великите пости са време за размисъл, за осмисляне на живота, преоценка на свършеното. Време да се покае човек за неприятните си действия, да потърси нов път към Бога и към себе си, припомня БНР.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребителско име*
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР