От понеделник, 19 септември, осветлението на повечето магистрали във Валония,

...
От понеделник, 19 септември, осветлението на повечето магистрали във Валония,
Коментари Харесай

Белгийските магистрали гасят осветлението, за да пестят електроенергия

От понеделник, 19 септември, осветлението на множеството автомагистрали във Валония, Южна Белгия, ще се гаси през нощта, с цел да се пести електрическа енергия поради внезапния скок на цената на тока. Това разгласи операторът на мрежата, представен от Франс прес.

" В подтекста на енергийната рецесия тази мярка цели по едно и също време да понижи потреблението и сметките за електрическа енергия на страната “, заяви през днешния ден " Софико " (Sofico), компанията, която ръководи 2700 километра автомагистрали и национални пътища в този регион, който граничи с Франция. Мярката бе поискана при започване на септември от държавното управление на Валония.

По силата на новото решение 20 000 от общо 25 000 светлинни точки, ситуирани над централните междинни ленти на автомагистралите, ще угасват сред 22:00 часа и 05:00 часа, когато трафикът е по-слаб. Това изясни компанията в официално съобщение, в което се акцентира нуждата да се обезпечи сигурността на пасажерите.

" Пътните възли, в това число входовете и изходите на автомагистралите, които са евентуално рискови зони, ще останат осветени ", посочи компанията.

" Софико " счита, че с изгасването на осветлението през нощта ще се понижи потреблението на електрическа енергия с 2670 мегавата годишно, което ще спести 400 000 евро на бюджета по настоящия курс.

Същевременно белгийските управляващи утвърдиха уголемен пакет помощи за жителите и бизнеса, с цел да се оправят с нарасналите цени на електрическата енергия, разгласи през днешния ден министър председателят Александер де Кро, представен от ДПА.

По-рано държавното управление усили обществените компенсации за най-тежко засегнатите консуматори, само че новият пакет включва погашение на 135 евро месечно за газ и 61 евро за електрическа енергия за фамилиите през ноември и декември, написа министър председателят в " Туитър ". Освен това ще има еднократно заплащане от 300 евро за мазут за отопление.

В допълнение налозите върху газа и електроeнергията ще бъдат понижени до най-малко през ноември и декември.

Мерки за облекчение ще бъдат възложен и на фирмите и самонаетите посредством директна финансова помощ и отсрочване на заплащането на налози и обществени осигуровки, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР