От полунощ в сила важат допълнителни мерки в София. Заради

...
От полунощ в сила важат допълнителни мерки в София. Заради
Коментари Харесай

Нови COVID ограничения: Собствениците на заведения готови на протест


От среднощ в действие важат спомагателни ограничения в София. Заради скока на заболелите учениците от 5. до 11. клас в Софийска област минават на онлайн образование.

Заведенията за хранене и развлечения, измежду които игралните зали и нощните заведения, ще работят с 50% от потенциала си. Работното време ще е до 22 ч. и с условие за зелен документ.

Браншът към този момент разгласи протест на ограниченията и съобщи, че заведенията ще работят при съблюдаване на ограниченията за сигурност.

Малко след среднощ, разграничени на четири екипа, Столичната здравна ревизия, полицията, Агенцията по храните и " Пожарна сигурност " потеглиха на лов за извършители в разнообразни региони на София.

Централният бул. „ Витоша “ обаче се оказа запустял, а работещите обекти се брояха на пръсти. Санкции имаше единствено за липса на маски и годни документи.

От сектора са безапелационни, че протест на ограничавания потенциал и вечерния час ще има. Смятат, че имунизираният личен състав и клиентите със зелен документ обезпечават изцяло безвреден развой на работа.

На фона на тъмните нощни заведения в центъра на столицата в " Студентски град " съвсем всичко работи. Пред пункт за антигенни проби имаше опашка от чакащи, с цел да влязат в нощните заведения.

Масови инспекции ще има и през идващите дни, предизвестяват от РЗИ.

Близо 10 000 са новите случаи на ковид у нас. Това са над 26% от направените проби. Излекуваните са съвсем 5000. Броят на настанените в болница се резервира висок.

70 души са умрелите, като над 85 на 100 от тях не са били имунизирани. През последното денонощие са сложени съвсем 12 000 дози ваксина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР