От полунощ Швеция пое председателството на Съвета на Европейския съюз

...
От полунощ Швеция пое председателството на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

От полунощ на 1 януари Швеция пое председателството на Европейския съюз

От среднощ Швеция пое председателството на Съвета на Европейския съюз от Чехия.

Швеция е член на Европейски Съюз от 1995 година и това е третото председателство на страната след 2001 и 2009 година

Държавите – членки на Европейски Съюз, ръководят Съвета на Европейски Съюз на всеки шест месеца и през това време ръководят съвещанията на всички равнища в Съвета, който дружно с Европейския парламент е законодателният орган на Европейски Съюз.

В програмата на своето председателство, под мотото “По-зелено, по-безопасно и по-свободно ”, шведското държавно управление сложи четири целта: сигурност и единение, конкурентоспособност, зелен и енергиен преход и демократични полезности и господство на закона.

Една от задачите на шведското председателство е да приключи договарянията по климатичния пакет „ 55 % подготвеност “, който съдържа поредност от оферти, ориентирани към понижаване на чистите излъчвания на парникови газове в Европейски Съюз с най-малко 55 % до 2030 година

Чешкото председателство беше доста сполучливо в това, което завърши всички оферти от пакета, свързани с опазването на климата.

Най-важната задача за шведското председателство остава енергийната част, т.е. съглашението по директивата за възобновимите енергийни източници и директивата по енергийна успеваемост.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР