От полунощ отпадна забраната за влизане в България от Турция.

...
От полунощ отпадна забраната за влизане в България от Турция.
Коментари Харесай

Отпадна забраната за влизане в България от Турция

От среднощ отпадна възбраната за влизане в България от Турция. В югоизточната ни съседка беше маркиран най-значителният спад в новорегистрираните случаи на ковид за последните 20 дни. Запазва се и наклонността броят на излекуваните пациенти да надвишава броя на новите случаи.

Временната възбрана за влизане на територията на България беше въведена на 24 април.

Изключени от възбраната бяха тежкотоварни коли, транспортни средства със специфичен режим на придвижване, коли, пренасящи хора, нуждаещи се от лекуване и коли, изпълняващи филантропични задачи.

Външният министър Екатерина Захариева предизвести, че даже и след отпадането на възбраната, жителите, пътуващи сред България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете страни при всяко прекосяване на границата.

Междувременно в югоизточната ни съседка беше маркиран най-значителният спад в новорегистрираните случаи на ковид за последните 20 дни. Запазва се и наклонността броят на излекуваните пациенти да надвишава броя на новите случаи.

За седми следващ ден понижава броят на умрелите в резултат на ковид в Турция. Броят на изгубилите живота си спадна под 100 за пръв път от 13 април насам. С тях общият брой на жертвите на новия вирус в страната надвиши 2800 души.

Новите доказани случаи в последното денонощие са под 2400, с което общият брой инфектирани доближи 110 000 души. Същевременно над 3500 пациенти са били излекувани в миналите 24 часа, с което общият брой на оздравелите е над 29 000 души.

В среднощ тази вечер изтича третата поредна възбрана за излизане от домовете в 31 огромни града в страната.

Властите по-рано оповестиха, че най-вероятно към края на май животът в страната ще стартира да се връща към естественото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР