От полицията съобщиха, че ще извършват редовни проверки - ще

...
От полицията съобщиха, че ще извършват редовни проверки - ще
Коментари Харесай

До 15 ноември шофьорите трябва са сложат зимните гуми на колите си

От полицията оповестиха, че ще правят постоянни инспекции - ще има и санкции.

Смяната би трябвало да стане преди 15 ноември, когато влиза задължението за каране с подобаващи гуми. Специалистите припомнят, че притежателите на коли би трябвало да знаят - по този начин се покачва сигурността и се понижават злополуките:
Петя Иванова - продавач съветник: Изработката на зимни гуми е направена от мека примес, която разрешава да резервира разтегливост в извънредно студено време и основава непрекъснато сцепление със студената настилка… съкратяват спирачния път и основават сцепление при зимни условия, в това време основават надзор над транспортното средство.
На пазара има към този момент и всесезонни гуми, които също дават отговор на условията на закона, само че експертите предлагат те да се употребяват не повече от две години. Зимните гумите могат да се познаят от пръв взор по маркера, който е признат от всички производители:
Петя Иванова: 100 % условие за зимна гума е тривърха планина със снежинка по средата като допълнението е надписът м+s
Ако карате с износени гуми от Пътна полиция имат право да спрат автомобила до премахване на нередностите и да Ви глобят:
Ботьо Гиргинов - КАТ-Пътна полиция: Глоба от 150, 50, 20 лв. или краткотрайно прекъсване на моторното транспортно средство не е методът, по който да запазим нашия живот. Същевременно подсещаме и възбраната за ръководство и потребление на автомобилни гуми, които са със шипове по пътищата от републиканската пътна мрежа.
От полицията могат да наложат санкции и за фарове и габарити, които не светят, както и за неработещи чистачки и липса на течност за измиване на стъклото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР