От Политическа партия АБВ настояваме Народното събрание да направи оценка

...
От Политическа партия АБВ настояваме Народното събрание да направи оценка
Коментари Харесай

Румен Петков: В кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в армията е много зле

От Политическа партия АБВ настояваме Народното събрание да направи оценка на признатия за развиването на Българската войска План 2004 и на това какво е положението ѝ през днешния ден. Това сподели на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Пловдив водачът на партията Румен Петков. Той посочи, че анализът би трябвало да обхване времето преди и след влизането на България в НАТО и да се отговори на въпросите "какво е продиктувало, след приемането ни в Алианса, да не се осъществя нищо от този проект и за какво след влизането ни в НАТО обстановката е пагубна ".

Според Петков в кадрово и във военно-техническо застраховане обстановката в БА е доста зле, за което по думите му обаче не носи отговорност единствено днешният министър на защитата. По отношение на функционалността за подкрепяне на популацията при бедствия и повреди Военното ни министерство е на висота, на високо равнище е и присъединяване ни в интернационалните задачи, добави партийният водач.

Румен Петков упрекна МО, че засекретява избрана информация по отношение на закупуването на военен аероплан. По думите му задачата е да бъдат даване непълни данни пред обществото и на тази база да се вземе решение за закупуване на F-16, което ще бъде в ущърб както на България, по този начин и на националната ни сигурност. Настоявам да знаем по кое време и за каква сума е закупена системата "Полева интегрирана информационна осведомителна система за Сухопътните войски и какво става с нея през последните 6-7 години ". Петков свърза всички проблеми със заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов и добави, че "той би трябвало да напусне управлението на МО незабавно ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР