От пожарната съобщиха, че няма изтичане на газ и опасност

...
От пожарната съобщиха, че няма изтичане на газ и опасност
Коментари Харесай

България Изтръпна! На Косъм От Второ Хитроно В Пловдив!

От пожарната оповестиха, че няма приключване на газ и заплаха за население. На място има две пожарни и два спешни екипа.

Директорът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов обаче пътува към Пловдив.

Управителят на " Булмаркет " Петър Ганев съобщи пред Радио Пловдив, че повода за случая е строшаване на език на стрелка в този регион на трасето.

" Влакът се е движил с позволена скорост от 35 км/ч. при оптимални 40 км/ч. Машинистите са чули прискърцване. Трите цистерни до края на деня ще бъдат повдигнати, а на следващия ден ще се работи по повдигането на локомотивите. Ще бъдат направени механически експертизи ", добави Ганев, написа Дир.бг.

Тежкотоварна техника към този момент разчиства релсите, като издърпват изправната част от комбинация. Районът на Централна гара към момента е отцепен, като се чака това да продължи до обезопасяването на всички цистерни.

На 10 декември 2016 година товарен трен на " Булмаркет ", пренасящ цистерни с пропилен и пропан бутан, влиза в шуменското село Хитрино. При нахлуване в железопътното отклоняване седем цистерни дерайлират, а една от тях се самозапалва. Според специалистите, изготвили експертиза по делото, възпламеняването е зародило сред 3 и 5 минути след дерайлирането на композицията. Според изчисленията през 80-сантиметров отвор в цистерната са изтекли 45 тона пропилен за 39 секунди.

Тежкият случай лиши 7 човешки живота. Близо 30 души са ранени. Разрушени са над 20 здания. Наложи се евакуация на селото поради заплаха от обгазяване.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР