От почти една година насам в САЩ най-продаваният пикап за

...
От почти една година насам в САЩ най-продаваният пикап за
Коментари Харесай

Първи пикап на ток за европейския пазар

От съвсем една година насам в Съединени американски щати най-продаваният пикап за всички времена Ford F-150 се предлага и с напълно електрическо задвижване. Вече и за европейския пазар има изцяло електрически пикап, само че той идва от напълно друга част на света.

Моделът Maxus T90 EV звучи изцяло непознато, само че принадлежи на китайския тръст SAIC, който неотдавна предлага електрически транспортни средства и на Стария континент.

Maxus T90 EV е първият пикап с кабел за зареждане от контакт, който ще се движи тихо и няма да замърсява въздуха на европейците. Моделът е оборудван с литиево-желязо-фосфатна батерия с потенциал 89 киловатчаса, която може да обезпечи сила за изминаване на отдалеченост от 330 км с едно зареждане. Първоначално моделът ще е разполагаем единствено със задно предаване и мощ от 177 конски сили. След година би трябвало да се появи и версия с втори електромотор за предната ос и надлежно с двойно предаване.

Водачът на електрическия пикап може да избира сред три режима на придвижване - общоприет, състезателен и еко. При включване в станция за бързо зареждане батерията се цялостни за 45 минути от 20 до 80 %. В двойната кабина има задоволително място за настаняване на петима пасажери. Размерът на товарния отсек е 1,49 м дължина и 1,51 м ширина, а дължината на каросерията е 5,37 м. Пикапът може да вози товар с тегло до 925 кг и да тегли ремарке до 1 звук. В серийното съоръжение влизат 17-инчови колела, степенки за качване и слизане, парктроник, камера, LED светлини и защитна обшивка на товарния отсек.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР