От Пирогов в официална позиция настояват за оставката на служебния

...
От Пирогов в официална позиция настояват за оставката на служебния
Коментари Харесай

От Пирогов поискаха оставката на Стойчо Кацаров заради лъжи и оказан тормоз

От " Пирогов " в публична позиция упорстват за оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причината, която показват, са изтъквам " лъжите и оказваният тормоз " върху най-голямата незабавна болница. Вчера министърът разгласи, че самият той е измежду фиктивните пациенти на Пирогов с диагноза цироза. След инспекция в системите на болничното заведение обаче от лечебното заведение са безапелационни, че през януари Стойчо Кацаров е приет в болница в „ Пирогов” с негово познание, в негово наличие и с неговата персонална карта. В " Денят стартира " по Българска национална телевизия това удостовери и лекуващият му доктор тогава. В предаването " Още от деня " министърът обаче още веднъж отхвърли да се е лекувал от цироза.

Лекувал ли се е през януари здравният министър в " Пирогов " или не? В изявление пред друга медия през вчерашния ден Стойчо Кацаров съобщи, че има епикриза от януари за хоспитализация с диагноза цироза, макар че не е боледувал от това и не е бил на лекуване в болничното заведение в този интервал. Неговият лекуващ доктор обаче доцент Атанасов споделя, че това не е правилно - министърът е имал затруднение след боледуването от коронавирус през ноември и е лекуван персонално от него, също така диагнозата в епикризата не е цироза, както твърди министърът.

Това е епикриза за интервала, в който съм провел проучвания и образни и лабораторни и физикални на пациент с пост коронавирус синдром. Проявил съм персонална ангажираност.

- Лежал ли е в болничното заведение през този интервал?
- Да, той е бил е в болничното заведение, само че не е спал в болничното заведение.
- По негово предпочитание ли?
- По негово предпочитание.

- Много ясно обяснявах - Стойчо пущам ти Институт по зоология лист, с цел да не плащаш скенер, с цел да не плащаш лаборатория, ето го изето. За да не плащаш други проучвания, в случай че се постановат такива. Той се поклащаше ей по този начин и споделяше - да, само че няма да дремя тука, съобщи доцент Петър Атанасов - шеф на Клиника по вътрешни заболявания в УМБАСМ " Н.И.Пирогов ".

Диагнозата на министъра е била остра или подостра чернодробна непълнота.

" Би трябвало да прави разлика сред заглавие на клинична пътека, където ей тука в скобички се мъдри цироза като най-тежка форма от групата диагностични единици, посочена в тази клинична пътека. А тук към този момент написа дефинитивна диагноза. Ако можете да видите там цироза, съобщи доцент Петър Атанасов - шеф на Клиника по вътрешни заболявания в УМБАСМ " Н.И.Пирогов ".

Коментарът на здравния министър в студиото на " Още от деня ":

" Аз не съм имал никакъв постковид синдром. Нямам чернодробна цироза, каквато ми е записана в здравното досие и в епикризата, издадена от болничното заведение. Аз не съм лежал в болничното заведение с чернодробна цироза, не съм лекуван за чернодробна цироза ", съобщи Стойчо Кацаров - длъжностен министър на опазването на здравето.

Вчера министерството разгласява известие, в което се споделя, че над 400 пациенти в " Пирогов " са с погрешна диагноза. От протокол на Здравната каса излиза наяве, че шестима души са фиктивно приети в болница. Има неотчетена, само че заплатена активност за пропуск в документите. Във връзка с тези констатации, към този момент освободеният шеф на " Пирогов " Асен Балтов изиска оставката на шефа на касата. От Касата показаха удивление и оповестиха, че извършват законовите си отговорности. Възраженията против резултатите от инспекцията на НЗОК към този момент са подадени от болничното заведение.

" Две възражения, които са обединени по всички точки, петте протокола, които бяха дадени ", съобщи проф. Асен Балтов.

А митингът на медиците продължава.

" Спомняме си тълпите, които бяха пред вратите, по какъв начин един доктор отговаряше за 30 и повече индивида сериозно заболели, и даже да има някакви проблеми, те са дребни механически неточности, не са както се пробват да го показват пациенти, които въобще не са били тука ", съобщи доктор Любомир Ангелов.

Медиците подсетиха, че доста от тях са работили в отделенията и до момента в който са били заболели от коронавирус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР