От ПГ на Възраждане са внесли законопроект за промени в

...
От ПГ на Възраждане са внесли законопроект за промени в
Коментари Харесай

„Възраждане” предлагат по-сурови наказания за пияни, дрогирани и шофьори без книжка

От ПГ на " Възраждане " са внесли законопроект за промени в Наказателния кодекс, които плануват по-строги санкции в случаите, когато при пътнотранспортни катастрофи биват погубвани човешки животи . Това заяви заместник-председателят на групата Петър Петров на брифинг в Народното събрание.

" Пешеходците би следвало да получат по-сериозна отбрана ", съобщи той. От " Възраждане " упорстват за по-сериозни наказания за ПТП отвън пътното платно, като да вземем за пример на тротоари и спирки на публичния превоз . " Досега единственият квалифициращ симптом е пешеходна пътека ", изясни депутатът. 

" Всяко едно ПТП, при което има потърпевш или умрял пешеходец, осъществено отвън пътното платно, следва да се санкционира по-строго и то съответно в случаи, когато лидерът е под въздействието на алкохол, на наркотични субстанции, когато е недееспособен , когато е избягал от местопроизшествието ", уточни Петър Петров.

От " Възраждане " оферират завишаване на глобите при причиняване на гибел от пияни, дрогирани или неправоспособни водачи , като наказването да бъде отнемане от независимост от пет до петнадесет години, а в изключително тежки случаи -  от 10 до двадесет години. В момента наказването при причиняване на гибел на повече от едно лице е надлежно отнемане от независимост от три до петнадесет години и от пет до двадесет години в изключително тежки случаи.  

Петров сподели, че ще проведат съвещания с другите парламентарни групи по отношение на препоръчаните от тях промени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР