От ПГ на "Продължаваме Промяната" обявиха в декларация, че вчера

...
От ПГ на "Продължаваме Промяната" обявиха в декларация, че вчера
Коментари Харесай

ПП: Времето за убеждаване и компромиси приключи

От ПГ на "Продължаваме Промяната " оповестиха в декларация, че през вчерашния ден са внесли в деловодството на Народното събрание план на закон за противопоставяне на корупцията.

Декларацията беше прочетена от трибуната от ръководителя на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси Милен Матеев, който означи, че от "Продължаваме Промяната " разпознават корупцията като зложелател номер за обществено-икономическото развиване на България.

"Този законопроект беше дълго време спиран със подмолни игри и неуместни, ултимативно сложени условия, които биха създали невъзможна работата на създаваната с него комисия за противопоставяне на корупцията, от лица, представляващи политическото управление на "Има подобен народ ", съобщи Милен Матеев. "Зад техните претенции прозира боязън от инспекция на честността, от осветляване на имуществото, ползите и зависимостите им. Те желаеха да имат собствен човек в комисията с право на несъгласие върху решенията кой да бъде проверяван и разследван и кой не ", сподели още той.

"Тези хора не престават да приказват за морал и за битка с корупцията, само че направиха всичко допустимо да нямаме дейно работещ и проверяващ корупционните закононарушения орган ", разяснява още Матеев.

Времето за увещание и взаимни отстъпки завърши, ние от "Продължаваме Промяната " към този момент "сложихме на масата " нашите визии за дейно противопоставяне и откриване на корупцията във властта, съобщи още депутатът. Той уточни, че показват своето предложение за работещ антикорупционен орган пред обществеността и се надяват на открит и професионален спор в Народното събрание.

"Константираните дефицити в дейностите на органа, предназначен да противодейства на корупцията, ни стимулират да създадем нов орган с по-широки и в същото време фокусирани пълномощия, който "да не е нито чадър за корумпираните, нито бухалка за неуместните за властта ", каквато е печално известната КПКОНПИ, назначена и следена от ГЕРБ ", сподели Матеев.

Той уточни, че желаят да основат антикорупционен орган, който да бъде самостоятелен, който да води дейно и качествено следствие и откриване на корупционни прояви и схеми във всички равнища на властта, като в същото време заложат задоволително защитни механизми, с цел да не се трансформира той в наказателен орган.

Гласуването на закона за противопоставяне на корупцията ще покаже къде минава разграничителната линия сред участващите и прикриващите корупционните схеми и борещите се против това обществено зло - корупцията, разяснява Матеев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР