От петък всички в Англия ще имат достъп до два

...
От петък всички в Англия ще имат достъп до два
Коментари Харесай

В Англия ще имат право на два безплатни теста седмично

От петък всички в Англия ще имат достъп до два бързи теста за ковид седмично в границите на държавната стратегия за тестване, съобщи БиБиСи. Комплектите, които дават резултати след към 30 минути, ще бъдат налични гратис в лабораториите, аптеките и в пощите.

Критиците на програмата побързаха да кажат, че тя рискува да се трансформира в ``скандално`` пилеене на пари.

Това става шест месеца откакто министър председателят Борис Джонсън разгласи програмата ``Operation Moonshot`` - скица за всеобщо тестване на стойност 100 милиарда паунда, която в никакъв случай не извърши декларираната си цел да предотврати ново блокиране на страната, напомня ``Гардиън``. Премиерът би трябвало да се срещне с кабинета, с цел да подпише идващия стадий на облекчение на мерските в Англия, където следва да се отворят нехранителните магазини, а пъбовете и заведенията за хранене стартират да обслужват навън от 12 април.

През уикенда държавното управление разкри проектите си да разреши осъществяване на футболни мачове, снукър шампионат  и бизнес събирания, с цел да тества документите, които биха разрешили на хората да вземат участие в събития, в случай че са били имунизирани, имат негативен тест за Covid-19 или имат антитела против вируса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР