От петък със заповедна здравния министър всички заразени с коронавирус

...
От петък със заповедна здравния министър всички заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Учебната година може да се удължи

От петък със заповедна здравния министър всички инфектирани с ковид подлежат на 28 дни карантина.

Бизнесът, държавното управление и синдикатите не реализираха в петък единодушие по това по какъв начин и кои бизнеси да бъдат включени в помощта от бюджета, при която страната заплаща 60% от заплатите на служащи, които другояче ще бъдат освободени. Днес диалозите в границите на Тристранния съвет не престават.

" Дневник " следи развиването на събитията към ковид в действително време.

Ключови моменти 09:46Учебната година може да се удължиИма възможност образователната година да бъде удължена. Всички би трябвало да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече, разгласи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред Би Ти Ви. Най – доста ще бъдат наранени юни и малко от юли, добави той. " Всички би трябвало да имаме настройки, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да вървят на отмора ", уточни още Красимир Вълчев.

" Матурите рано или късно ще бъдат направени, само че няма да са онлайн, тъй като учениците няма да са в равнопоставена среда ", изясни още министърът. Според него абитуриентските балове евентуално ще са през юли.09:30Масов скрининг на популацията за COVID-19 e неосъществим. Това разгласи пред Би Ти Ви основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По думите му няма по какъв начин да се набират 7 млн. теста, тъй като нито една страна в Европа не разполага с сходен брой. " Представете си каква логистика и организация би трябвало да се направи за това, в случай, че главната ни задача сега е да осигурим лекуване на хората, които се нуждаят от него ", добави членът на Националния действен щаб. Според него такова тестване ще даде картина, която единствено след 2-3 дни ще е друга. Предстои да бъдат тествани 1000 души, най-вече от Министерство на вътрешните работи, които са ангажирани на границата и с търсене на контактни лица, разгласи той.

 доктор Ангел Кунчев
© Анелия Николова

доктор Ангел Кунчев
08:43Главната акушерка в родилното поделение на клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив е болна от ковид и отделението е затворено до 31 март, заяви Регионалната здравна ревизия, представена от Би Ти Ви. Родилките, които са там сега, не са имали никакъв контакт с акушерката, инфектирана с ковид, защото тя е била последно на работа на 17 март и те ще бъдат изписани поетапно. От РЗИ е изтънчен лист с всички дами, които са били в родилното помещение и са били обслужвани от инфектираната с ковид акушерка в интервала от 13 до 17 март, защото към днешна дата те подлежат на 14-дневна карантина. Списък е изтънчен и на целия личен състав на отделението.08:07Още един умря от заразата37 са новите случаи на инфектирани с ковид българи, по този начин общият им брой става 313, заяви ръководителят на на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски. Той не уточни позитивните проби от какъв брой изследвани са. Най-възрастният пациент е на 86 година, а на-малкият е 3-годишен. В " Пирогов " е умрял един от пациентите, инфектиран с заболяването. С това общият брой на жертвите става 4.

Така общо инфектираните в София са 200, като 11 са новите случаи от последното денонощие. Другите са от Варна, Бургас - цяло семейство откакто бащата се е завърнал от Франция, Пловдив, Кърджали.

Няма приети в болница деца, разгласи Мутафчийски. Посочи, че е обезпокоително положението на пациентите в по-горната възрастова група, пред интубация е 86-годишна жена във ВМА, която няколко дни даже не е имала съществени признаци.



Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1186)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР